SHANKHAPRAKSHALANA

Shankha betekent schelp, en prakshalana betekent reinigen. De darmen worden gezien als de schelp omdat ze op een soortgelijke manier opgerold liggen in de buik. Door middel van het drinken van warm zout water afgewisseld met een speciale serie van asana's, vindt er een volledige reiniging plaats van het hele spijsverteringskanaal van de mond tot de anus. Het reinigt niet alleen de maag en de darmen, maar het is ook een grondige reinigingstechniek dat een herstellend effect heeft op de longen, het zenuwstelsel, de huid, de sinussen, en het hele lichaam. Dit blijft doorgaan terwijl een speciaal dieet van 10 dagen gevolgd wordt. Het is een positieve stap naar een goede gezondheid, en bij vele ziekten, waaronder diabetes, treedt verbetering op. 

 

Door het lichaam te reinigen worden lichaam en geest gevoeliger voor de innerlijke nuances. Dit verfijnde bewustzijn is al aanwezig, maar het is over het algemeen niet toegankelijk omdat het geblokkeerd is door lagen van fysieke, mentale en pranische onreinheden. Met het lichamelijke reinigingsproces en het verwijderen van deze lagen, zorgt shankharaprakshalana op een efficiente en effectieve wijze ervoor dat lichaam en geest ontvankelijker worden voor deze subtiele en hogere vibraties.

Voordelen

  • Het reinigt het gehele lichaam. Behalve langdurig vasten, is geen andere methode of medicijn vergelijkbaar met de effectivieit van het schoonmaken van de dunne en de dikke darmen. Met shankhaprakshalana is het hele reinigingsproces binnen 5 uren voltooid. 

  • Veel ziekten worden direct of indirect veroorzaakt door het afzetten en opeenhopen van giftig afval in de darmen. Shankhaprakshalana verwijdert het giftig afval van het maagdarmkanaal en helpt zodoende om het bloed en de bijbehorende organen en systemen te reinigen.

  • Het verlicht spijsverteringsproblemen en versterkt de lever en andere spijsverteringsorganen en klieren.

  • Het versterkt het immuunsysteem en vermindert overtollig slijm.

  • Op energetisch of pranisch niveau laadt de oefening het pranisch lichaam op door blokkades van de nadi's te verwijderen en alle chakra's te reinigen. De harmonie tussen de vijf prana's is hersteld en de vitale energie is versterkt.

  • Mentaal gezien kalmeert de oefening het hoofd, het wordt sereen en kalm, en bereidt de weg voor naar hogere staten van bewustzijn. 

  • Shankhaprakshalana is behulpzaam bij de behandeling van diabetes type 2,  maagzuur problemen, constipatie en vele andere klachten die te maken hebben met onzuiver bloed, zoals een slechte huid, puisten en gezwellen. 

  • Het resulteert ook in een lichter en leniger lichaam. De verschillende metabolische zuren en chemische afvalstoffen, zoals melkzuur en urinezuur, die stijfheid, slaperigheid en dikte veroorzaken, worden weggespoeld, net zoals bij vasten gebeurt.

  • Het resulteert ook in scherper denken. 

Het is belangrijk om shankhaprakshalana de eerste keer onder  begeleiding van een yogadocent te doen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now