YOGA

YOGALESSEN 

voor innerljke balans

Docent: Anu de Rooden

Het woord Yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuj’, wat ‘eenworden’ of ‘integreren’ betekent. 

 

Eenworden verwijst naar onze werkelijke natuur, de eenwording van het individuele bewustzijn of het hogere zelf met het het Goddelijke, het Universele Bewustzijn.

Yoga bestaat in ieder moment, we maken immers altijd deel uit van het Goddelijke. 

De illusie, 'maya' in Sanskriet, dat we geen deel uitmaken van het Universele Bewustzijn is de grondoorzaak van alle ellende en pijn in de wereld. 

Wanneer we ons bewust worden van eenwording en we het volledig kunnen voelen en ervaren, dan zijn we verlost van lijden.   

 

“Wanneer

een waterdruppel 

in de oceaan 

valt

wordt het 

de oceaan zelf”

We leven in een bijzondere en onzekere tijd, waar we weinig controle over lijken te hebben. Ook is het onduidelijk of en wanneer het leven terug zal keren naar 'normaal'. 

Waar we wel controle over hebben is hoe we voor onszelf zorgen en hoe we ons voelen. Door de beoefening van yoga wordt het lichaam soepeler en stabiliseert de geest zich, leren we bewust en correct te ademen en onszelf te reinigen.

Maar de ware gift van yoga is dat we het leven anders gaan waarnemen, ons blikveld verruimen en onszelf kunnen overstijgen. 

In haar lessen begeleidt en ondersteunt Anu je op rustige en liefdevolle wijze, met veel aandacht voor details. Ze weet je te inspireren en nodigt je steeds weer uit om met je aandacht naar binnen te keren. 

Eenvoudige en krachtige yoga asana's (houdingen), reinigingstechnieken en pranayama (ademhalingsoefeningen) vormen vaste onderdelen van iedere les. Er zijn speelse momenten en er is tijd voor diepe ontspanning.

Anu put haar kennis uit de leringen van Swami Sivananda en Swami Satyananda en ze wordt voortdurend geïnspireerd en gestimuleerd door Guru Premangee.

Swami Sivananda geloofde dat het goddelijk leven ieders

geboorterecht is en dat het op eenvoudige wijze in het dagelijks

leven beoefend kan worden.

Hij gaf Swami Satyananda de opdracht om Yoga te verspreiden

‘van deur tot deur en van oever tot oever’.  

Guru Premangee's levensfilosofie is gestoeld op drie eenvoudige principes: geen verwachtingen, acceptatie en vertrouwen. 

En, misschien wel het allerbelangrijkste: 'Keep it light!'

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now